Historie

Historie

Klubben blev stiftet i foråret 2013 da der blev taget kontakt til Krav Maga Nyborg med et ønske om assistance til opstart af ny klub i Odense. Da flere medlemmer af Krav Maga Nyborg var bosat i Odense var det derfor kun naturligt at hjælpe med opstart af den nye Odense Afdeling.

Odense Krav Maga opererer ligeledes i dag under teknisk udvikling samt rådgivning af Chef instruktør Philippe Boutonnet.

Krav Maga har sin oprindelse fra Israel og betyder direkte oversat fra hebraisk "Nærkamp".
Systemet blev grundlagt i 1940'erne af grundlæggeren Imi Lichtenfeld og er siden hen blevet et grundlæggende element i det Israelske forsvar IDF.

Krav Maga er et simpelt og effektivt selvforsvars system som hele tiden testes, udvikles og tilpasses det trusselsbillede, der er en realitet i dag. Systemet kendetegnes ved, at det er enkelt, naturligt og effektivt. Og må betegnes som værende et af nutidens mest effektive samt mest løsningsorienterede selvforsvarssystem.
Mange elementer fra Krav Maga bruges i dag af bl.a. militæret, politiet, livvagter m.m.
Hos Odense Krav Maga har vi valgt at fokusere på den civile udgave af Krav Maga.

Dog har vi via vores netværk samt samarbejdes klubber mulighed for at tilbyde professionelle brancher mere målrettet træning.
Klubben kan efter aftale arrangere kurser med særligt indhold, f.eks. selvforsvarskurser kun for kvinder eller for medarbejdere indenfor særligt udsatte personalegrupper.